čtvrtek 14. dubna 2011

AIR PARK Zruč u Plzně

Jedno krásné sobotní odpoledne jsme strávili s celou rodinou (manžel, holčičky 6 a 2,5 roku) v Air Parku ve Zruči u Plzně. Pro mě to byl rozhodně nezapomenutelný zážitek. Jedná se o soukromou sbírku letadel, tanků a podobných strojů. Byla jsem naprosto nadšena. Celou sbírku shromažďují, udržují, přepravují, opravují, stěhují, hlídají, apod. pouze 2 lidé, otec se synem. Mají můj velký obdiv. Tomu říkám vášeň.

Fotografie nejsou až tak pěkné, jak bych chtěla, ale určitě postačí. 




Jedná se o obrovský areál, kde je okolo 50 kusů letadel a jiné vojenské techniky. Na většinu strojů si můžete sáhnout, do některých i vlézt. U každého stroje je popis - jak se tam dostal, zajímavosti, atd. Žádné nezáživné informace ale nečekejte. Víte třeba např. jak se stěhuje takové letadlo nebo proč se Spitfire jmenuje právě Spitfire? Kolik je spotřeba tanku na 1 km a jak vypadá opravdová černá skříňka dopravního letadla? Že ne? Já už ano :-))))




Pokud se sem vydáte na výlet a budete si chtít prohlédnou všechny exponáty, přečíst všechny informace a popovídat si s majiteli, vyčleňte si na návštěvu nejméně několik hodin.




Pokud se sem vydáte s malými dětmi, počítejte s tím, že je to moc dlouho bavit nebude. Pokud budete však ve dvou a budete mít děti opravdu malé, můžete je umístit pod dohledem např. manžela na dostupné staré houpačce - lodičce a sama si celý areál obejít v klidu. 






Pokud jste dobrodružné povahy, můžete si vlézt třeba do tanku 
nebo si vyzkoušet pravou vojenskou helmu. 




Dozvíte se mnoho zajímavých informací.







A přitom všem na vás bude dohlížet obrovský Stalin.



Vstupné dospělí 100,- Kč, děti 50,- Kč. 

Vypadá to dost, ale majitelé dotují vše ze svého. Myslím, že by si klidně mohli přidat :-)))



1 komentář: